donderdag 13 mei 2021

Yes! de eerste keer met Kulu het water op

 De eerste keer op het dak puzzelen is een heel gedoe. Het is op het Lutjestrand ook wel iets meer werk om Kulu in elkaar te zetten dan om een kajak in het water te leggen, maar eigenlijk valt het best nog mee. 

















 Op rustig water gaat het al prima, maar in de middag met wat meer wind is het heerlijk actief zeilen. Wel héél dicht bij het water, dat nog best koud is. En maar goed dat ik een hoosvat aan boord heb, want het is wel nat zeilen. Maar daar had ik ook juist wel op gerekend. Alles werkt, het is alleen nog een beetje wennen aan de boot en hoe die zich gedraagt. Een kano stuurt al lastiger, maar met de ama erbij merk je dat helemaal. Kulu stuurt mooi in balans en reageert soepel op het roer, maar wel met een forse draaicirkel. Door de wind is een zetje met de peddel daarom vaak wel nodig. En het zijzwaard, dat het verder prima doet, heeft de neiging tot vibreren. Misschien moet ik de kanten ervan nog wat aanpassen. Maar het is sowieso fantastisch varen!


 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

En ook het loggerzeiltje doet het prima

Ook het loggerzeiltje is klaar! Het past allemaal prima. Het is een van de twee zeiltjes die Ian Oughtred bij deze kano heeft ontworpen en m...