zondag 9 mei 2021

Bijna...

 Jaha... het begint op te schieten. Eigenlijk is Kulu bijna klaar! De laatste weken is er dan ook best het een en ander gebeurd. Zo heb ik de rondhouten verder afgewerkt. Voor het loggerzeiltje hebben de giek en het dwarshout (zegt Wiki, dat is het rondhout waar de bovenkant van het zeil aan vast komt) een leren bekleding gekregen waar ze tegen de mast komen. Dat dient om de slijtage wat te beperken. Ook het gat in de mastdol waar de mast in komt te staan is met leer bekleed. 



Er zit een stoeltje in en in de voorpunt en de achterpunt een stuk schuim als extra drijfvermogen. Safety first...  De roerbediening is gereed en werkt -nou ja op het droge dan nog altijd. Klemmetjes en dergelijke zijn gemonteerd op de romp.  




Voor het Pacific zeil zijn de bamboe rondhouten ook klaar. De giek komt tegen de mast aan met een gaffelverbinding die helemaal verticaal tegen de mast kan. Daarmee is het zeil straks met een lijntje in één beweging op te doeken. Voor montagepunten had ik eerst het idee om gewoon met een popnageltje alles in de bamboe te zetten maar dat bleek bij testen niet echt sterk te zijn. Nu heb ik de plekken waar iets echt vast moet met een houten klosje en epoxy opgevuld. Daarin kan dan weer een gat voor een lijn geboord. En soms is beslag ook gewoon met schroeven of bouten gemonteerd. 







Het eerste zeiltje is klaar. Even een foto van een tijdelijke montage. Inmiddels zijn alle bevestigingspunten gemaakt en afgewerkt en staat de lak uit te harden. Dus een dezer dagen kan het er op zoals de bedoeling is. Het loggerzeiltje verwacht ik binnenkort. Als alles netjes past kan ik dat zo op de rondhouten zetten. 

 



Het werd al een beetje krap in de loods. Dus heb ik het bouwraam maar aangepast zodat Kulu daar straks rustig haar winterslaap in kan doen. 

 







 














 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

En ook het loggerzeiltje doet het prima

Ook het loggerzeiltje is klaar! Het past allemaal prima. Het is een van de twee zeiltjes die Ian Oughtred bij deze kano heeft ontworpen en m...