maandag 22 maart 2021

Afwerken en lakken van de romp en rondhouten

 

Inmiddels alweer twee weken verder en flink opgeschoten ook. De buitenkant van de romp is witgroen gelakt (zelfde kleur als Marie...) en de binnenkant roomwit. De transparante lak op het hout moet nog wel. 

De peddel is in vorm en staat in de epoxy, en er zitten drie kleine kulu'tjes op, strandlopertjes. De naam staat op de romp en ook daar staan de drie kulu'tjes op. 

De buikdenning met de stuurpedalen is ook klaar; die staat in de epoxy en moet nog wel afgelakt en afgemonteerd. Het roer is ook helemaal klaar en zelfs al afgemonteerd. 




De mast en rondhouten voor het loggerzeiltje zijn inmiddels in de glas/epoxy gezet. Dat heb ik met een glaskous gedaan, die kun je er strak overheen zetten en dan verzadigen met een aantal lagen epoxy. Na een weekje uitharden zijn ze in de transparante lak gezet. Net als voor de gekleurde lakken is dat steeds DD lak, een twee componenten laksysteem. Dat beschermt gelijk ook de epoxy tegen zonlicht. dat is nodig ook, want epoxy is gevoelig voor UV licht. 





Ook de jako's staan inmiddels helemaal in de lak. 

1 opmerking:

En ook het loggerzeiltje doet het prima

Ook het loggerzeiltje is klaar! Het past allemaal prima. Het is een van de twee zeiltjes die Ian Oughtred bij deze kano heeft ontworpen en m...